Binaire Opties Portal

Yahoo koopt Foursquare?

Yahoo koopt Foursquare?

Searchbedrijf Yahoo zou interesse in locatiedienst Foursquare hebben

Yahoo wil Foursquare overnemen, luidt het gerucht van de dag. Tot nu toe blijft het bij een verhaal uit de wandelgangen. Het is echter afkomstig uit welingelichte kringen. De website Techcrunch, die het bericht over Yahoo en Foursquare de wereld in hielp, heeft het doorgaans bij het rechte eind. De dienst meldt het nieuws op basis van verklaringen van ingewijden.

Onduidelijk

Yahoo moet voor Foursquare een bedrag van 900 miljoen dollar meenemen, zo gaat het verhaal. Hoe ver de gesprekken rondom de overname gevorderd zijn, is onduidelijk. Sommige bronnen beweren dat de deal zich in een vergevorderd stadium bevindt, anderen ontkennen dit.

Verschuiving

CEO Marissa Mayer van Yahoo staat vooral bekend om de vele kleinere overnamen die onder haar bewind zijn gedaan. Over het algemeen hoefde het bedrijf hiervoor niet diep in de buidel te tasten. Deze overnamen waren vooral bedoeld om de talenten achter deze bedrijven aan boord te halen bij Yahoo. De laatste maanden vindt er echter een verschuiving plaats bij de zoekmachine, en ligt de focus meer op het binnenhalen van grotere partijen. Zo hoopt Yahoo de bedrijfsresultaten directer te kunnen opkrikken.

Opgesplitst

Foursquare is, met een vermeend prijskaartje van 900 miljoen dollar, een van deze grotere partijen. Het bedrijf bestaat sinds 2009 en werd al snel door veel mensen gebruikt voor het ‘inchecken’ op locaties. Zo zagen anderen waar een gebruiker zich bevond, en kon dit als een aanbeveling gelden binnen sociale kringen. De afgelopen jaren wist het bedrijf 162 miljoen dollar op te halen van investeerders. In de laatste investeringsronde werd de waarde van Foursquare geschat op meer dan 600 miljoen dollar. Dat was in februari 2014. In dat jaar splitste het bedrijf de activiteiten op. Zo kwam de app Swarm uit voor het sociale gedeelte van de dienst. Foursquare zelf draait nu puur om aanbevelingen die direct aan de locatie van de gebruiker verbonden zijn.

Binaire opties Yahoo

Het nieuws zorgde voor een opleving van het aandeel Yahoo, dat gedurende de dag 2 momenten van stijging kende. Die 2 momenten werden gescheiden door een minstens zo forse daling. Uiteindelijk staat het aandeel op het moment van publicatie van dit artikel 0,32 procent hoger dan aan het begin van de dag. Zelf speculeren op deze koers en er geld mee verdienen? Handel binaire opties Yahoo en verdien tot 90 procent rendement op je investering! Je handelt deze binaire opties bij abcOptions. Lees voor meer informatie onze ervaringen met abc Options.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>