Binaire Opties Portal

AFM grijpt in bij aandeel Imtech

AFM grijpt in bij aandeel Imtech

Handel stilgelegd door AFM

Wie vandaag binaire opties op het aandeel Imtech wil handelen, komt van een koude kermis thuis. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de handel in het aandeel stilgelegd. Dit heeft de AFM gedaan in afwachting van een persbericht dat het failliete bedrijf later vandaag zal uitvaardigen.

AFM heeft handel aandelen Imtech vaker stilgelegd

Het is niet de eerste keer dat de AFM ingrijpt in de handel van aandelen Imtech. Afgelopen donderdag gebeurde hetzelfde. Destijds was de reden eveneens dat een persbericht verwacht werd. Dat was overigens niet zomaar een persbericht. In het communiqué werd het faillissement van Imtech wereldkundig gemaakt. De volgende dag was het gevolg van dit bericht goed te zien: het aandeel daalde met bijna 70 procent.

Laatste kans

Afgelopen vrijdag liet Euronext weten dat vandaag de laatste kans is om te beleggen in Imtech. Aan het eind van de handelsdag zal de naam uit de Midkap-index van de Amsterdamse beurs verdwijnen. Met ingang van morgen is handel in de aandelen van deze technisch dienstverlener niet meer mogelijk. Ook binaire opties op Imtech zullen na vandaag verdwijnen.

Interesse in onderdelen

Terwijl de aandelen niet meer verhandeld worden, gaat het goed met de verschillende onderdelen van de dienstverlener. Talloze partijen hebben zich gemeld voor eventuele overname van onderdelen. Geïnteresseerden komen uit allerlei verschillende hoeken. Gehoopt wordt, dat er snel overeenkomsten bereikt worden met de betrokkenen, zodat schuldeisers hun geld kunnen krijgen. Naar schatting zijn zo’n 500 bedrijven gedupeerd door het faillissement van Imtech. Bovendien heeft ongeveer 75 procent van hen zich niet verzekerd tegen faillissement van de opdrachtgever, dus is voor deze partijen de financiële klap niet op te vangen. Door de aflopende deadline zal mogelijk niet het gehele bedrijf verkocht worden.

Lees meer

BinaireOptieHandelaar.nl schreef al eerder verschillende berichten over het faillissement van Imtech. Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>