Binaire Opties Portal

Faillissement Imtech: en nu?

Faillissement Imtech: en nu?

Deze maand nog salaris, doorstart in planning

Imtech is gisteren technisch failliet verklaard. Daarmee kwam de Imtech nachtmerrie tot de climax die iedereen zag aankomen. Vandaag werd duidelijk dat de werknemers van de geplaagde technisch dienstverlener niet hoeven te vrezen voor hun geld. In ieder geval niet de komende maand. Hoe gaat het daarna verder?

‘Veel specialistische kennis verloren’

Met het faillissement van Imtech gaan niet alleen veel arbeidsplaatsen, maar ook een hoop specialistische kennis verloren. Dat zegt ondernemersorganisatie UNETO-VNI. Bovendien zijn er veel onderaannemers gedupeerd. Volgens deze organisatie in de installatiebranche zullen veel bedrijven dit verlies gaan voelen. Of de onderaannemers nog wat terug gaan zien van de openstaande rekeningen bij Imtech, is volledig onzeker. Eerder deze week kwam al het nieuws naar buiten, dat Imtech leveranciers niet betaalt om faillissement te ontlopen. Het mocht helaas niet baten. Gehoopt wordt, dat gedupeerde onderaannemers en werknemers hulp zullen krijgen van banken – dezelfde banken die hebben bijgedragen aan het faillissement van de dienstverlener.

Kritiek op banken

Die banken krijgen de wind van voren. Hun rol in het faillissement van Imtech is allesbeslissend geweest. De Nederlandse banken ABN Amro, Rabobank en ING en het Duitse Commerzbank waren tegelijkertijd aandeelhouder en schuldeiser. De technisch dienstverlener zou de toegang tot de rekeningen door de banken zijn ontzegd. Daardoor is het financieel onmogelijk om nog door te gaan. Volgens curator Jeroen Princen hebben de banken bovendien niet meegewerkt aan de verkoop van Imtech. Hiermee zou het faillissement moeilijk afgewikkeld of ontlopen kunnen worden. Princen probeert onderdelen van het bedrijf te verkopen om zo in ieder geval salarissen voor de medewerkers te kunnen garanderen. Het UWV werpt zich op om de salarissen te betalen als de verkoop niet lukt.

Veel banen gered

UNETO-VNI verwacht dat veel werknemers na het faillissement van Imtech nog aan het werk zullen zijn. Dit kan zijn bij een verkocht onderdeel van de failliete dienstverlener, of bij een ander bedrijf in de sector. Volgens voorzitter Titia Siertsema is er grote vraag naar de technici van het omgevallen bedrijf.

Meer nieuws

Lees meer binaire opties nieuws en lees ook ons binaire opties advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>