Binaire Opties Portal

De Imtech nachtmerrie

De Imtech nachtmerrie

Duitse tak Imtech failliet, waarde halveert

Bij Imtech voltrok zich vandaag een drama. De technisch dienstverlener is het vertrouwen van de belegger kwijt. Het gevolg: een koers die diep in het rood duikt en faillissement voor de Duitse tak.

Beleggers geven het op

Beleggers keerden Imtech massaal de rug toe vanochtend. Dit gebeurde nadat de dienstverlener moest melden wéér geen overeenstemming te hebben bereikt met geldschieters. Dit leidde tot een ongelooflijk handelsvolume in aandelen Imtech, die tussentijds in waarde halveerde. Dat na een keldering van tientallen procenten in de voorgaande dagen. Een uur nadat de handelsdag geopend was, stond het ruim de helft lager op 0,97 cent. Gedurende de dag wist de koers met vallen en opstaan uiteindelijk iets te herstellen, maar verder dan een verlies van 39,70 procent wist het niet meer te klimmen. Het aandeel staat nu op 1,188 euro, een fractie van de 5,40 euro dat het in maart nog noteerde. Analisten vrezen voor het voortbestaan van het bedrijf.

Duitse tak valt om

Daar kregen de analisten vandaag al deels gelijk in, toen Imtech Duitsland een aanvraag voor faillissement indiende. Ook de Duitse tak had meer geld nodig, om de langer dan verwachte uitblijvende winst te compenseren. Aan banken werd een bedrag van 75 miljoen euro gevraagd. Dat kwam bovenop de 700 miljoen euro die de dienstverlener al toegezegd had gekregen. Gisteren werd echter al bekend dat het geld er niet ging komen. Eerder ging al een winstwaarschuwing de deur uit, doordat er hogere verliezen op oude projecten werden geboekt dan aanvankelijk gedacht werd.

Schandalen

Imtech werd 2 jaar geleden nog getergd door een schandaal. In Duitsland en Polen zou jaren achtereen fraude gepleegd zijn. Pogingen om de naam te zuiveren, zijn tot nu toe weinig succesvol geweest. Nu Imtech Duitsland is omgevallen en ook in Nederland de geldschieters niet warm lijken te lopen voor het bedrijf, is de kans op een goede afloop steeds kleiner. Dus beleg je binaire opties op Imtech, dan lijken putopties de slimste keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>