Binaire Opties Portal

Banenrapport VS boven verwachting

Banenrapport VS boven verwachting

Euro duikt onder 1,09 dollar

Gisteren werd er al druk gespeculeerd over het banenrapport uit de VS en de impact die het rapport op de euro zou hebben. Valutahandelaren verwachtten dat de euro verder zou zakken bij een positief banenrapport uit de VS. En ze kregen gelijk.

Banenrapport VS zeer positief

Het banenrapport uit de VS liegt er niet om: in plaats van de verwachte 240.000 nieuwe banen, zijn er 295.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij gekomen in februari. Het is ruim 30 jaar geleden dat er een jaar lang onafgebroken elke maand zovel banen bij kwamen. In 1984 was er voor het laatst een periode dat er 12 maanden lang elke maand meer dan 200.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij waren gekomen. De werkloosheid daalde bovendien van 5,7 procent naar 5,5 procent. Zo een laag percentage zag de VS niet meer sinds 2008.

Wall Street in min na banenrapport VS

Op Wall Street zorgde het positieve banenrapport voor een lagere opening. De 3 grote graadmeters openden tussen de 0,2 en 0,4 procent lager. Het banenrapport uit de VS kan ervoor zorgen dat de Fed eerder dan verwacht de rente gaat verhogen.

Banenrapport VS zorgt voor dalende euro

De pessimistische valutahandelaren kregen gelijk: het banenrapport uit de VS zorgde voor een kelderende euro. Vanmiddag leverde de munt opnieuw aan waarde in en zakte tot onder de 1,09 dollar (zie grafiek).

banenrapport vs

In een halfjaar tijd heeft de munt ruim 16 procent aan waarde ingeleverd tegen de dollar. In mei vorig jaar piekte de euro voor het laatst. Toen kreeg je voor 1 euro nog 1,40 dollar. Gisteren bleek al, dat de plannen van president Mario Draghi een behoorlijk negatieve invloed hadden op de koers van de euro. Of het absolute dieptepunt nu bereikt is, wordt ernstig betwijfeld. Sommige analisten verwachten dat de euro dit jaar nog naar 1 dollar zal zakken.

Speculeren op de koers van de euro?

Wil jij geld verdienen aan de euro, ondanks dat de munt laag staat? Handel binaire opties op de euro (EUR/USD, EUR/GBP en andere wisselkoersen) en verdien tot 90 procent rendement op je inleg bij een juiste voorspelling. Je vindt binaire opties op de euro en andere onderliggende waarde (grondstoffen, aandelen, beurzen) bij 10Trade.

Over 10Trade

10Trade is nog niet zo lang actief als binaire opties broker in Nederland. Je vindt hier een interessant pakket voor de Nederlandse belegger. Vanaf slechts 200 euro kun je al instappen en krijg je ook nog een mooie bonus! Lees meer over 10Trade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>