Binaire Opties Portal

Spaanse economie groeit het hardst

Spaanse economie groeit het hardst

Cijfers Spaanse economie zijn hoopgevend

De Spaanse economie is samen met onder andere die van Portugal en Italië een zorgenkindje. Sinds het voortschrijdende Griekse debacle vrezen veel economen en beleggers dat ook de andere Zuid-Europese landen, waaronder Spanje, in de problemen komen. De Spaanse economie laat echter zien dat iedereen zich over dit land voorlopig geen zorgen hoeft te maken.

Spanje loopt voorop

De Spaanse economie loopt voorop in de eurozone. In juni was er al een stevige groei te zien. Afgelopen maand werd die stijgende lijn nog sterker doorgezet. Hoewel ook de rest van de eurozone tekenen van herstel vertoont, is deze nergens zo sterk als in Spanje.

Net als april

De groei van de Spaanse economie was afgelopen maand min of meer zo sterk als in april. Toen werden de beste resultaten sinds meer dan 8 jaar geboekt. In de gehele eurozone bleef herstel waarneembaar, al was die iets minder krachtig dan de maand ervoor. Toch is het herstel nog steeds beter dan het veelal in de afgelopen 4 jaar is geweest.

Dienstensector

Een belangrijke motor achter de sterk aantrekkende Spaanse economie is onder meer de dienstensector. Die laat een flinke groei zien. De toename van werkgelegenheid was in juli de grootste sinds 2007.

Griekenland

De eurozone heeft door deze groei duidelijk laten merken niet van zijn stuk te raken door de Griekse malaise. Als de situatie in dat land niet verder uit de hand loopt, kan de groei in de eurozone nog verder stijgen.

Achterblijvers

Zoals de Spaanse economie aan kop gaat, is er ook altijd een hekkensluiter. In de EU is dat nog steeds Frankrijk. Zorgenkindje Italië vertoont nog steeds tekenen van herstel en ook Duitsland klimt er steeds verder bovenop. In het tweede kwartaal is er volgens onderzoeksbureau Markit een groei van 0,4 procent geboekt. In het huidige kwartaal zal naar verwachting de groei stabiliseren.

Gerelateerd nieuws

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>