Binaire Opties Portal

Economie Nederland

Economie Nederland

Positieve prognose economie Nederland

De economie van Nederland lijkt in de lift te zitten. Is het te voorbarig om te spreken van een economische lente, of mogen we spreken van een last die van de Nederlandse schouders valt?

Lage stand euro en benzineprijs helpen economie Nederland

De Stand van Nederland, de economische barometer van zakennieuwsdienst , voorspelt een economische groei voor ons land van meer dan 1 procent in maart. Ongeveer dezelfde groei wordt verwacht over februari. Dat is een flink positievere verwachting dan eerdere prognoses van rond de halve procent. Deze groei kent verschillende oorzaken, zo stelt Z24. Nog steeds hebben de lage brandstofprijzen (dankzij de daling van de olieprijs) een positief effect op particulieren en bedrijven. Maar ook de langzaam aantrekkende woningmarkt en de zwakke euro die voor exportbedrijven juist een voordeel biedt, dragen hun steentje bij aan de positieve trend voor de economie van Nederland.

Economie Nederland in hogere versnelling

De economie van Nederland lijkt een hogere versnelling te hebben gekozen en groeit gestaag door. De cijfers beginnen in de buurt te komen van de 1,5 procent groei die het Centraal Planbureau (CPB) tot nu toe voorzag voor het gehele jaar 2015. Let wel: dit was een voorlopige prognose die het CPB deed eind vorig jaar. Of het bureau nog steeds dezelfde groei in gedachten heeft voor de economie van Nederland, moet morgen blijken. Dan worden de nieuwe cijfers gepresenteerd.

Positieve beleggers

Ook in de industrie is een groei te zien. Gek genoeg leidt dit nog niet tot de aanname van vast personeel. Vooral uitzendkrachten zijn in trek bij bedrijven, zodat de vaste lasten binnen de perken blijven. Dit lijkt erop te duiden dat het vertrouwen in de economie van Nederland nog niet is hersteld. Dat vertrouwen wordt wel gesignaleerd bij beleggers. De AEX is de eerste maanden van dit jaar aan een stijging begonnen, wat duidt op positief sentiment onder beurshandelaren, doorgaans een voorloper van een opleving van de economie van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>