Binaire Opties Portal

Kweku Adoboli uit financiële sector verbannen

Kweku Adoboli uit financiële sector verbannen

Beurshandelaar Kweku Adoboli zijn leven lang niet meer welkom

Beurshandelaar Kweku Adoboli heeft het bij zijn werkgever UBS, de Zwitserse zakenbank, zo bont gemaakt, dat hij voor de rest van zijn leven niet meer aan de slag mag in de finaniciële sector. Dat oordeelde de Britse financiële waakhond FCA. Adoboli kwam onlangs vrij uit de gevangenis, waar hij voor dezelfde vergrijpen een straf in moest uitzitten.

Grootste verlies ooit

Kweku Adoboli kreeg deze zeer zware straf niet zomaar opgelegd. De levenslange schorsing werd hem opgelegd wegens een ernstig misdrijf dat de beurshandelaar van UBS op zijn naam heeft staan. Dit speelde zich een aantal jaar terug af. Om precies te zijn in 2011 veroorzaakte de van origine Ghanese handelaar door ongeautoriseerd beleggen een handelsverlies dat sindsdien niet meer is geëvenaard in de Britse geschiedenis. Het totale verlies bedroeg 2,3 miljard dollar. Als gevolg van Adoboli’s praktijken, trad de toenmalige CEO van UBS, Oswald Grübel af. Hij nam verantwoordelijkheid voor de handelingen van zijn werknemer en het feit dat, ondanks waarschuwingen van het systeem, de bank niets gedaan had aan de kapitaalvernietigende acties van de Ghanees.

Celstraf

Ook de Ghanese beurshandelaar zelf kwam er niet zonder straf van af. Op 15 september 2011 werd hij gearresteerd. Van de 10 jaar celstraf die hem boven het hoofd hing, werd hem uiteindelijk 7 jaar opgelegd. Daarvan heeft Kweku Adoboli er ruim 2 uitgezeten. Enkele maanden geleden kwam hij vrij. Echter hoeft hij niet te verwachten ooit nog in de financiële sector aan de bak te komen. De 35-jarige handelaar zal een ander beroep moeten kiezen na de uitspraak van de FCA.

Eindig niet als Kweku Adoboli!

Wie handelt op de beurs, moet weten waar hij (of zij) mee bezig is! Lees ons artikel over slim beleggen en kijk ook eens bij onze cursus beleggen voor beginners. Liever geautomatiseerd handelen? Probeer dan eens Optiesadvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>