Binaire Opties Portal

Olieprijs boven 100 dollar?

Olieprijs boven 100 dollar?

“Olieprijs zal nog lang onder 100 dollar blijven”

Het is bijna ondenkbaar dat de olieprijs nog geen jaar geleden op 114 dollar per vat stond. In juni vorig jaar werd dit hoogtepunt bereikt. Sindsdien is de olieprijs ruimschoots gehalveerd en inmiddels wat aan het schommelen rond de 60 dollar. Volgens analist Jos Versteeg hoeven we niet te verwachten dat de prijs weer snel richting de 100 dollar gaat.

Niet het oude niveau

55 tot 75 dollar. Dat is het gebied waarin de prijs volgens Versteeg, werkzaam als analist bij Theodoor Gilissen, de komende tijd zal bewegen. De prijs zou zeer goed aan de bovenkant van deze marge kunnen blijven. Echter, terug naar het oude niveau zal het niet snel gaan.

Overcapaciteit

De belangrijkste reden voor de hoge prijs is de overcapaciteit. Deze wordt veroorzaakt door de Opec-landen, met Saoedi-Arabië aan kop. Dat land doet zijn uiterste best om de schalieolie, waar de VS zich op heeft toegespitst, uit de markt te drukken. De productiekosten van schalieolie zijn relatief hoog, terwijl het Arabische land in verhouding lage productiekosten heeft. Enkele Amerikaanse bedrijven zijn door deze tactiek uit de productie van schalieolie gestapt, maar de overgebleven ondernemers produceren gestaag door.

Lange adem

Hoewel deze actie niet tot het gewenste effect heeft geleid, heeft het wel een ander effect gesorteerd. De actie heeft ertoe geleid, dat er nu een flink overschot aan olie is. Bij gelijkblijvende vraag leidt dit tot een daling van de prijs. De komende tijd zal dit overschot niet afnemen, denkt Versteeg. De productie wordt geleidelijk aan steeds efficiënter en de overgebleven producenten hebben een lange adem.

Consument profiteert

Bijkomend voordeel van de lage olieprijs is de energieprijs die meebeweegt. Consumenten zien dit aan de pomp, maar ook bedrijven hebben hierdoor lagere transportkosten. Een lage olieprijs lijkt dus in eerste instantie niet zo erg. De olieconcerns lijden echter onder de lage olieprijs. Toch hoeft ook dit geen nadeel te zijn, omdat het een drijfveer kan zijn voor olieproducenten om naar alternatieve energie op zoek te gaan.

Binaire opties olie

Handel je in binaire opties op olie? Neem dit nieuws dan mee in je beslissingen. Lees hier meer over binaire opties olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>