Binaire Opties Portal

Olieprijzen stijgen?

Olieprijzen stijgen?

Shell-topman denkt dat olieprijzen zullen stijgen

De olieprijzen gaan stijgen volgens topman Ben van Beurden (foto) van Shell. De CEO van het olieconcern noemt hier overigens geen datum of zelfs grove termijn bij. Het enge dat Van Beurden zegt, is dat ‘op termijn’ de olieprijzen zullen stijgen na deze periode van dalende olieprijzen.

Van Beurden doet zijn uitspraak in het bedrijfsblad van Shell, Shell Venster. Daarin gaat hij verder in op de cijfers en plannen voor de komende tijd. De CEO zegt dat het investeringsprogramma van Shell problemen kan gaan ondervinden van de olieprijzen als deze op het lage niveau blijven waar ze nu zijn. Momenteel staat de prijs van een vat – ofwel 159 liter – Brentolie onder de 50 dollar. Het olieconcern had echter een deel van haar investeringsplannen gebaseerd op een olieprijs van zo’n 90 dollar per vat.

Tegenover deze tegenvallende olieprijs staat volgens Van Beurden wel, dat Shell financieel zeer sterk is op dit moment. Mocht het nodig zijn, dan kan er volgens de topman altijd geld geleend worden. Daarnaast zijn er bedrijfsactiviteiten die eventueel verkocht zouden kunnen worden, mocht dat nodig zijn. Volgens Van Beurden is er dus in principe op dit moment nog voldoende flexibiliteit op financieel gebied. Aan de andere kant waarschuwt de CEO van Shell ervoor, dat deze flexibiliteit niet oneindig is.

Komende donderdag is een belangrijke dag voor Shell. Dan worden de cijfers van het laatste kwartaal en daarmee het volledige jaar 2014 gepubliceerd. In het derde kwartaal van vorig jaar presteerde Shell, ondanks de lagere olieprijzen, goed. De winst op basis van geschatte voorraadkosten bedroeg 5,8 miljard dollar, bijna een derde meer dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

Lees meer olienieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>