Binaire Opties Portal

Ontslagen bij Blokker? (update)

Ontslagen bij Blokker? (update)

Personeel moet bijeenkomen voor ‘belangrijke mededeling’

De Nederlandse detailhandel heeft het zwaar. Ook bij Blokker rommelt het. Vanavond horen medewerkers waarschijnlijk wat hun lot zal zijn.

Vanavond na sluitingstijd wordt bij alle Blokkers het voltallige personeel gevraagd om samen te komen voor een ‘belangrijke mededeling’. Wat de mededeling is, is onduidelijk. Veel personeelsleden vrezen dat er koppen gaan rollen en filialen zullen sluiten. Ook FNV-bestuurder Niels Suijker denkt dat het om groots nieuws gaat. De rayonmanagers hebben vanmiddag het nieuws al te horen gekregen. De vakbonden zitten morgen met Blokker om de tafel.

Terwijl de retailsector in zijn geheel flinke klappen vangt, gaat Blokker ook nog eens gebukt onder hevige concurrentie van onder andere prijsvechter Action. Dat profiteert van het slechte imago dat Blokker momenteel heeft. Mensen zien de keten als oubollig en duur, en verkiezen daarom concurrent Action boven het oude, vertrouwde merk.

Bij het personeel zit de angst er flink in, zegt de FNV. Die liet vrijdag al weten dat Blokker de afgelopen tijd aan het werken was aan een officieuze en oneerlijke reorganisatie. Medewerkers zouden op oneigenlijke gronden hun baan verliezen. Ook zouden mensen met een vaste baan het veld moeten ruimen voor veel flexibelere, tijdelijke krachten, stelt de vakbond.

Er wordt echter niet gevreesd dat de huishoudketen uit de winkelstraten zal verdwijnen. Dat rijmt volgens Suijker niet met de loonsverhoging van 1,5 procent die Blokker in januari eenzijdig aankondigde. Een reorganisatie zou nog wel kunnen worden doorgevoerd.

Blokker niet de enige

In de retailsector wankelen meer merken. Waar Blokker (vooralsnog) geen faillissement hoeft te vrezen, zat die angst er bij warenhuisketen V&D vorige week flink in. Het was nog even de vraag of V&D maandag zou halen. Gelukkig bereikten de heren van V&D dit weekend een overeenkomst met banken en verhuurders, wat het warenhuis de komende jaren uit de gevarenzone moet halen. Ook daar heerst echter de angst onder personeelsleden dat er banen op de tocht staan.

Update: Inmiddels is duidelijk geworden dat Blokker 440 van de 7200 banen schrapt. Na de zomer zullen de winkels stapsgewijs worden vernieuwd. Ook zal er meer worden geïnvesteerd in de verkoop via internet. AL met al moet er zo’n 25 miljoen euro geïnvesteerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>