Binaire Opties Portal

Tranen met tuiten op beurzen

Tranen met tuiten op beurzen

Alle beurzen in het rood

Beurshandelaren zijn met hangende hoofden het weekend ingegaan. Alle beurzen zakten in het rood. In Europa, maar ook in de VS.

Europa

De beurzen lijden onder de zorgen over de wereldeconomie. Overal in Europa gingen de beurskoersen flink omlaag. Beleggers zagen de FTSE, CAC en DAX flink inleveren tot 2,7 procent. In Amsterdam was het niet veel beter gesteld. Daar zakte de Amsterdamse AEX-index eveneens 2,7 procent. De MidKap gaf 1,7 procent toe.

Verliezers

In Amsterdam was het voor ArcelorMittal dat het zwaar te verduren kreeg. Het bedrijf moest een daling van de koers van 5,4 procent verwerken. Kabelaar Altice en financieel dienstverlener ING deden het eveneens slecht, en moesten beide rond de 4 procent inleveren.

Verenigde Staten

In de VS werd vandaag een rapport over de banengroei gepubliceerd. De kortstondige hoop dat het rapport iets zou kunnen betekenen voor de handel, was snel vervlogen. Op Wall Street daalden de koersen eveneens. De Dow Jones verloor 1,7 procent en was daarmee de grootste zakker. De S&P 500 deed het echter niet veel beter met 1,5 procent krimp. Ook de Nasdaq ging de diepte in met 1,2 procent.

Banenrapport

Gevreesd wordt dat de Fed in de komende 2 weken aan de rentestanden gaat sleutelen. Daardoor hielden beleggers de hand op de knip. Het banenrapport zelf was niet in alle opzichten wat de beleggers hadden gehoopt. Er kwamen in de afgelopen maand 173.000 banen bij, fors minder dan de verwachte 218.000. Aan de andere kant daalde het werkloosheidspercentage naar 5,1 procent. Dat is het laagste cijfer sinds april 2008, toen 5 procent van de bevolking in de VS werkloos was. Bovendien hadden economen verwacht dat de werkloosheid op 5,2 procent zou komen te liggen. Ook de loonontwikkeling was beter dan voorzien.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Lees ons beursnieuws en sla ook ons binaire opties nieuws en binaire opties advies niet over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>