Binaire Opties Portal

Canada in recessie

Canada in recessie

Grondstofprijzen drukken economie Canada

Canada is in een recessie beland. De grondstofprijzen tonen nog steeds geen tekenen van herstel, waardoor het land een economische krimp doormaakt.

De lage grondstofprijzen zijn voor Canada een groot probleem. De economie van het land is sterk afhankelijk van de olie-export.

2 Keer krimp

In het tweede kwartaal was opnieuw een krimp in de economie van het land waar te nemen. Weliswaar was deze minder erg dan die in het eerste kwartaal (toen leverde de economie 0,8 procent in), maar nog steeds is er een dalende lijn zichtbaar van 0,5 procent. Als gekeken wordt naar de definitie van recessie, is dat 2 maanden achter elkaar een krimpende economie. In dat opzicht kunnen we er dus van spreken dat Canada in een recessie zit.

Olie-export

Van alle G7-landen exporteert Canada de meeste olie. De afgelopen 14 maanden, sinds de piek van 115 dollar vorig jaar juni, heeft de olieprijs echter een dalende trend laten zien. Nog vorige week zakte de prijs naar bijna twee derde van wat deze op de piek bedroeg. Het prijspeil daalde beneden de 40 dollar, omdat beleggers bezorgd waren over de economische cijfers van China.

Bedrijven investeren minder

De dalende grondstofprijs is niet het enige wat de economie van Canada in de recessie duwt. Ook het bedrijfsleven is op financieel gebied terughoudend. Het Canadese bureau voor de statistiek liet zien, dat de investeringen opnieuw zijn teruggedrongen. Net als de economische cijfers was de daling minder dan in het eerste kwartaal. Toen slonken de investeringen met 11 procent. Toch was ook in het tweede kwartaal de daling vrij fors, met 8 procent.

Meer olienieuws

Over de olieprijs zijn de afgelopen maanden veel artikelen geschreven. Zo stelden we al eens aan de kaak of beleggen in olie een goed idee is. 2 Maanden geleden wisten wij al, dat de olieprijs pas komend jaar herstelt. Toch kunnen binaire opties olie ook in een dalende markt interessant zijn, dankzij de mogelijkheid van putopties. Kijk voor het handelen in deze opties eens naar anyoption.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>