Binaire opties Nederland

Winstwaarschuwing Ford

Winstwaarschuwing Ford

Ford acht eerdere winstverwachting niet haalbaar

Ford heeft vandaag een winstwaarschuwing afgegeven. De Amerikaanse automobielfabrikant moet de in juli afgegeven winstverwachting bijstellen, omdat de Europese en Zuid-Amerikaanse markt minder goede resultaten vertonen dan deze zomer verwacht werd.

De moeizame omstandigheden in zowel Europa als Zuid-Amerika dwingen Ford om de verwachte winst naar beneden bij te stellen. Even leek het in Europa beter te gaan met de auto’s van het merk. Voor het eerst in meer dan 3 jaar was er zelfs een positief resultaat in het tweede kwartaal van dit jaar. De situatie in Rusland, waarbij de afzwakkende roebel, de steeds meer teruglopende vraag naar auto’s en de sancties van Europa tegen het land de toon zetten, zijn medebepalend voor de verslechterende resultaten. De prognose van Ford is dat Rusland tot zeker 2016 nodig heeft om te herstellen.

Het verlies voor Ford in Europa wordt voor dit jaar geraamd op 1,2 miljard dollar (946 miljoen euro) en voor volgend jaar op 250 miljoen dollar. In Zuid-Amerika wordt een verlies ingecalculeerd van 1 miljard dollar wegens een minder sterke marktontwikkeling dan was gehoopt. Voor 2015 geeft Ford nog geen winstverwachting voor die markt. Wel zegt de fabrikant dat ook dat jaar een ”kleiner maar nog steeds aanzienlijk” verlies geleden zal worden.

Al met al verwacht Ford een winst vóór belastingen van 6 miljard dollar voor dit jaar, wat 1 tot 2 miljard lager is dan in juli was voorspeld. Toch houdt Ford goede hoop. Zo zegt het merk te verwachten in 2020 9,4 miljoen auto’s af te zetten, een stijging van ongeveer 50 procent.

BinaireOptieHandelaar.nl volgt ook het economische nieuws rondom automerken op de voet. Zo was al eerder te lezen over binaire opties BMW en binaire opties Fiat. Aandelen van automerken kunnen namelijk interessante onderliggende waarden zijn voor beleggers in binaire opties. Kijk ook bij onze binaire opties brokers om te zien welke broker bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>