Binaire opties Nederland

Beursgang Zalando

Beursgang Zalando

Zalando debuteert voor €21,50 per aandeel

De beursgang van Zalando wordt door beleggers nauwlettend in de gaten gehouden. De grootste kledingverkoper zal morgen debuteren in Frankfurt. Lees hieronder meer over de beursgang van Zalando.

De eerste lieden hebben zich al voor de beursgang van Zalando ingeschreven voor een bedrag van 21,50 euro per aandeel. Dat is aan de hoge kant van de schatting die vooraf werd gemaakt. Die kwam uit op tussen de 18 en 22,50 euro. Reden voor de hoge uitkomst is de enorme belangstelling die beleggers hebben getoond voor de aandelen van Zalando. Alleen Duitse particuliere beleggers en institutionele partijen mochten zich van tevoren inschrijven. Geïnteresseerden uit andere landen moeten wachten tot na de beursgang van Zalando.

Zalando’s huidige aandeelhouders halen met deze aandeelprijs zeker 526 miljoen euro op. Dit brengt de totale waarde van Zalando op 4,9 miljard euro. Verschillende banken hebben de beursgang gegarandeerd en 24,5 miljoen aandelen gekocht. Ook hebben zij een optie om hun order met nog eens 3,7 miljoen aandelen uit te breiden. Mocht die optie worden gelicht, dan kan er zelfs 605 miljoen euro worden opgehaald met de beursgang van Zalando.

Zalando staat bekend als de grootste Europese online webwinkel. Het bedrijf is gevestigd in Duitsland en levert kleding, schoenen en mode-accessoires aan consumenten in 14 landen. Ook in Nederland is Zalando actief. Met retailconcern is voor 17 procent eigendom van de broers Samwer. Zij zitten achter Rocket Internet, dat zijn beursgang donderdag deels zal beleven. Grootste aandeelhouder is echter het Zweedse bedrijf Kinnevik, dat net geen 36 procent van de aandelen van Zalando in handen heeft, en ook aandeelhouder van Rocket Internet is.

De beursgang van Zalando volgt op de eerste periode van positieve winstcijfers voor het retailbedrijf. Ondanks dat het bedrijf in 2012 en 2013 al ruim meer dan 1 miljard euro omzette, wist pas in de eerste helft van dit jaar voor het eerst winst behaald te worden: 12 miljoen euro bleef er aan de strijkstok hangen. Een bedrag dat nog niet opweegt tegen het verlies van 72 miljoen euro in 2013. Gratis verzend- en retourneerkosten en forse reclamebudgetten drukken op de cijfers van Zalando.

Met binaire opties verdienen aan een beursgang?

De beursgang van Zalando is er een van velen die plaatsvinden door het jaar heen. De meest tot de verbeelding sprekende beursgang was die van Alibaba, waar je met abcOptions geld aan kon verdienen. Kijk bij onze binaire opties brokers en leer ook binaire opties handelen. Zo kun je geld verdienen aan de bewegingen die aandelenkoersen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>