Binaire opties Nederland

Beursgang Rocket Internet

Beursgang Rocket Internet

Internetinvesteerder waarschijnlijk eerder op beurs

De beursgang van Rocket Internet, de investeerder in diverse internetbedrijven, zal waarschijnlijk eerder plaatsvinden dan in eerste instantie was beoogd. Met de beursgang hoopt de investeringsmaatschappij 1,4 miljard euro op te halen. De beursgang van Rocket internet moet nu op 2 oktober gaan plaatsvinden. De intekenperiode voor de beursgang eindigt nu in plaats van op 7 oktober, op 1 oktober.

Met de beursgang hoopt Rocket Internet de totale marktwaarde van het bedrijf op te krikken naar 6,2 miljard euro. De opbrengst van de beursgang zal Rocket Internet gebruiken voor het financieren van zowel nieuwe bedrijven als bestaande internetondernemingen. Ook wil de internetinvesteerder een stevigere positie verkrijgen in de meer gevestigde ondernemingen.

Belangstelling voor de beursgang van Rocket Internet is er zeker. Van de beoogde 1,4 miljard euro is al 582,5 miljoen toegezegd door een groep grote investeerders. Mocht de 1,4 miljard daadwerkelijk gehaald worden, dan heeft Rocket Internet het record voor grootste beursgang in Duitsland van dit jaar.

De beursgang van Rocket Internet staat nu precies een dag later gepland dan die van Zalando. Dat verschijnt op 1 oktober op de Frankfurtse aandelenmarkt. Het webwinkelbedrijf hoopt een half miljard euro opbrengst uit de beursgang te halen. Rocket Internet investeerde als een van de eerste in Zalando.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>