Binaire Opties Portal

IMF-baas aangeklaagd wegens misbruik overheidsgeld

IMF-baas aangeklaagd wegens misbruik overheidsgeld

Rechtszaak tegen Christine Lagarde om negeren experts

Topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Christine Lagarde moet zich verantwoorden tegenover de rechter. Dat werd vandaag bepaald. Ze zou geld van de Franse staat misbruikt hebben.

Opmerkelijk

De zaak betreft een betaling van 400 miljoen euro uit de Franse staatskas aan een zakenman die gedaan is in 2008. De ontwikkeling in de zaak is opmerkelijk, omdat Lagarde tot nog toe heeft opgetreden als getuige.

Regeling

De zakenman die de 400 miljoen euro mocht ontvangen, is Bernard Tapie. Hij kreeg het geld als een regeling aangeboden door Lagarde. Zij was ten tijde van de transactie minister van Financiën in Frankrijk. In het begin van de jaren negentig verkocht Lapie aandelen Adidas aan de bank Crédit Lyonnais, dat toen nog onder het bewind van de overheid viel. De bank wist niet veel later de aandelen met een enorme winst door te verkopen. Volgens Tapie was er bedrog in het spel. Lagarde wist de zaak tot een goed einde te brengen door een regeling met de zakenman te treffen.

Beroep

De IMF-topvrouw spreekt tegen dat ze verkeerd gehandeld zou hebben in deze zaak. Er was ook geen enkele sprake van persoonlijk financieel gewin voor Lagarde. Toch roept justitie haar op het matje. Volgens de aanklager zou ze namelijk advies van experts genegeerd hebben. Yves Repiquet, advocaat van Lagarde, noemt deze stap van de rechtbank ‘onbegrijpelijk’. Hij heeft de topvrouw geadviseerd om in beroep te gaan tegen de beslissing. Dat gaat de IMF-topvrouw ook doen.

Meer nieuws

Het is niet voor het eerst dat er opmerkelijk financieel nieuws uit de EU of een lidstaat ervan komt. Uiteraard het nieuws uit Griekenland, dat verschillende landen veel geld kost. Maar ook de plannen van het ECB die op de waarde van de euro drukken, en het EU-parlement dat belastinggeld over de balk smijt alsof het aan de boom groeit. En ondertussen gaan de belastingen omhoog in Nederland. Gelukkig is er een groepje beleggers dat een andere manier heeft ontdekt en nu zelf geld verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating