Binaire Opties Portal

EU-gekte dendert voort

EU-gekte dendert voort

EEAS wil 3 miljoen euro aan serviesgoed uitgeven

De uitgaven van de EU lopen verder uit de hand. Ditmaal is het niet Griekenland of het omstreden ECB-opkoopprogramma waar exorbitante bedragen in verdwijnen, maar serviesgoed. Dat is niet een cryptische term voor een belangrijke diplomatieke post. Integendeel. Het is exact wat er staat: kopjes, borden, glazen en meer van dat soort snuisterijen.

Meer belasting

In een Europa waar de euro moeite heeft om het hoofd boven water te houden, en nog steeds laag staat ten opzichte van de dollar, zou je verwachten dat wel beter zou worden opgelet wat er wordt uitgegeven. Met het voortdurende debacle dat Griekenland heet en het opkoopprogramma van de ECB dat maandelijks miljarden kost, zou je verwachten dat op andere vlakken de broekriem wordt aangetrokken. In zekere zin is dat ook zo. EU-landen, waaronder ook Nederland, heffen steeds hogere belastingen, waar de burger steeds minder voor terugkrijgt. In Brussel wordt er echter op een andere manier met jouw en mijn belastinggeld omgesprongen.

Serviesgoed van Ikea?

Dat er een aanbesteding wordt gedaan door de EU-buitenlanddienst (EEAS) voor serviesgoed voor een bedrag van 3 miljoen euro, is natuurlijk al krankzinnig genoeg. Dat zou het geweest zijn in de hoogtijdagen voor de economische crisis van 2008, en is het helemaal sinds de barre tijden van afgelopen jaren. Wat nog erger is, is de manier waarop omgegaan wordt met vragen die gesteld worden over dit 3 miljoen euro kostende serviesgoed. Zo stelde afgevaardigde Vicky Maeijer 2 terechte vragen, te weten:

  1. Is Ikea serviesgoed niet goed genoeg voor EEAS?
  2. Bent u voornemens om deze aanbesteding in te trekken en dit soort fratsen voortaan uit uw eigen salaris van 24.000 euro belastingvrij per maand te bekostigen?

2 Vragen die bij elke EU-burger waarschijnlijk opkomen, maar die bij parlementsvoorzitter Martin Schulz in het verkeerde keelgat schoten. In een brief gaf hij aan beledigde te zijn en geen antwoord te geven op de vragen.

Euro nog steeds laag

Het is dan ook niet gek dat een clubje met dergelijke uitgavenpatronen de eigen munt niet kan opkrikken. De euro staat vandaag nog steeds ruim onder de 1,10 dollar. Weliswaar noteert de munt hoger dan de 1,0833 dollar van afgelopen maandag, maar de gloriedagen waarin de munt tegen de 1,40 en zelfs 1,50 dollar aanschurkte, hoeven we voorlopig niet te verwachten. De neiging om op ‘put’ te klikken tijdens het handelen van binaire opties EUR/USD bij bijvoorbeeld anyoption, is dan ook groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>