Binaire Opties Portal

Miljardenboetes voor banken op komst

Miljardenboetes voor banken op komst

Europese banken moeten nog steeds boeten voor crisis

Het einde is nog niet in zicht voor de Europese banken. Volgens de bank Morgan Stanley hebben de grote banken in Europa nog een flinke hoeveelheid kosten voor de boeg. Dat staat in een vandaag gepubliceerd .

De Europese banken en hun Amerikaanse evenknieën hebben al flink diep in de buidel getast sinds het uitbreken van de crisis. Sinds 2009 hebben de banken gezamenlijk 230 miljard dollar (omgerekend 195 miljard euro) aan boetes moeten betalen. Dit recordbedrag moest worden opgehoest om eruit te komen met financiële autoriteiten en toezichthouders.

Volgens het rapport van Morgan Stanley, dat over de afwikkeling van diverse fraudezaken zoals gesjoemel met de rentetarieven, misleidingen op de hypotheekmarkt en fraude bij valutahandel gaat, komt daar nog 70 miljard dollar aan boetes bij. Deze zullen voornamelijk moeten worden afgerekend door de 20 grootste banken van Europa. De 104 miljard dollar die deze 20 banken al hadden opgehoest, is volgens Morgan Stanley niet voldoende. Er zal naar verluidt nog 52 miljard dollar bij komen.

Als we kijken naar de boetes en juridische kosten die de banken al hebben betaald, bleek 2014 een recordjaar. In totaal moest de sector volgend de Britse krant Financial Times 56 miljard dollar afrekenen. Daarmee was vorig jaar het duurste jaar ooit voor het bankenwezen.

Eerder berichten we al dat de Royal Bank of Scotland een miljardenboete boven het hoofd hangt. Ook was al te lezen hoe de grote Amerikaanse banken, waaronder JPMorgan Chase, schikten in een omvangrijke fraudezaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>