Binaire Opties Portal

Peperdure JSF dankzij dollar nog duurder

Peperdure JSF dankzij dollar nog duurder

Dollarprijs doet kosten JSF pan uit rijzen

De Joint Strike Fighter of JSF is al jaren een gevoelig onderwerp in de Tweede Kamer en daarbuiten. Veel Nederlanders vinden het onzin dat Nederland zo’n duur vliegtuig moet aanschaffen. Toch gebeurt het. En wie aanvankelijk al schrok van de aanschafprijs, kan nu op een volledige hartverzakking rekenen. De dollarkoers drijft de prijs namelijk nog verder op.

Nog geen aanpassing

Dankzij de sterke dollar en de niet al te best presterende euro gaat de JSF ons land (schrik niet) ruim een half miljard extra kosten. Om precies te zijn zal Nederland 550 miljoen euro extra op moeten hoesten. De hogere btw-afdrachten zorgen voor een toename in de kosten van 75 miljoen euro. In totaal staat de teller voor dit project op een lieve 5,2 miljard euro. Toch wordt het budget nog niet aangepast.

Verschillende jaren

Volgens minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is het aanpassen van het budget vooralsnog niet nodig. Dit omdat de aanschaf van de toestellen over verschillende jaren verspreid is en in die jaren de wisselkoersen en prijzen van de toestellen nog kunnen veranderen.

Heet hangijzer

In de Tweede Kamer zorgt de JSF al jaren voor verhitte discussies. Lang was de PvdA tegen de aankoop van de gevechtsvliegtuigen, maar 2 jaar geleden werd besloten toch de toestellen aan te schaffen. Toen stond de transactie nog voor 4,5 miljard euro op de begroting. Op 25 maart van dit jaar werd in Washington getekend voor de aankoop van de eerste 8 F-35’s. Hennis beschreef dit moment als een ‘point of no return’. In 2019 mag Nederland de eerste JSF’s ontvangen. Het zal nog 5 jaar duren voordat alle toestellen zijn ingevoerd.

Lockheed Martin in de lift

Het aandeel Lockheed Martin (de fabrikant van de F-35) kon vandaag in totaal 0,92 procent bijschrijven, met dank aan een mooie opleving na sluitingstijd. Zelf handelen in binaire opties op deze fabrikant en andere luchtvaartaandelen? Kijk eens bij anyoption.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>