Binaire Opties Portal

Problemen Volkswagen: pensioensector wil uitleg

Problemen Volkswagen: pensioensector wil uitleg

Pensioensector houdt beleggingen in Volkswagen af

De problemen bij Volkswagen hebben niet alleen gevolgen voor de merken onder de paraplu van de VAG (Volkswagen Auto Groep). Ook daarbuiten worden verschillende bedrijven en instanties geraakt door het dieselschandaal, ook wel Dieselgate genoemd. In Nederland heeft de pensioensector aandelen in het Duitse merk. Terecht wordt daarom nu om helderheid gevraagd voor wat betreft de problemen bij Volkswagen.

Eerst duidelijkheid

De pensioensector wil eerst duidelijkheid met betrekking tot de problemen bij Volkswagen, voordat er weer gedacht kan worden aan beleggen. Dat is ook niet vreemd: aandelen Volkswagen mogen misschien vandaag wat positiever gestemd zijn, de diepte van de beerput zal uiteindelijk bepalen of en wanneer de koers zich weer werkelijk zal herstellen. Verschillende pensioenfondsen hebben aandelen in het Duitse merk. Ze houden alle nauwlettend de situatie en de (mogelijke) gevolgen in de gaten. Concrete vervolgstappen worden nog niet genoemd, zo blijkt uit navraag van Nu.nl over de problemen rondom Volkswagen.

Uitleg aan ministerie

Vandaag moest importeur Pon duidelijkheid geven over de omvang van de problemen van Volkswagen in Nederland. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu had gevraagd om meer inzicht in de situatie. Het is inmiddels bekend dat 160.000 Nederlandse VW’s terug naar de garage moeten. De vraag is alleen welke modellen en welke jaargangen. Ook weten we dat het probleem niet alleen Volkswagen behelst, maar ook Audi, Skoda en Seat. Een vervolggesprek van het ministerie met RAIVereniging voorzitter Steven van Eijck moet in kaart brengen welke andere merken mogelijk bij het schandaal betrokken zijn.

Tsjechië en Hongarije

Hoewel in Nederland de problemen met Volkswagen al flink zijn, is dit niet het land waar analisten zich zorgen over maken. Zij vrezen, dat het schandaal alle merken onder de vlag van VAG zal raken. Het Tsjechische Skoda kan hierdoor een flinke financiële tegenvaller krijgen. Ook Hongarije, een grote producent van Volkswagen-motoren, is een zorgenkindje. De toekomst zal echter moeten uitwijzen hoe groot de gevolgen zijn. De oorzaak van de problemen bij Volkswagen is volgens de de Duitse minister van Financien Wolfgang Schäuble wel duidelijk: pure hebzucht.

Binaire opties Volkswagen

Wie wil profiteren van de problemen rondom Volkswagen (ook bij dalende koersen!), kiest voor binaire opties. Je kunt binaire opties op aandelen Volkswagen handelen bij abcOptions. Lees onze volledige review van abcOptions en meld je aan met 100 procent bonus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>