Binaire Opties Portal

Shell mag grootste overname ooit uitvoeren?

Shell mag grootste overname ooit uitvoeren?

Overname BG Group door ACCC goedgekeurd

Shell gaat de grootste overname ooit voor het bedrijf uitvoeren. De ACCC, de Australische concurrentiewaakhond, gaf groen licht voor de overname van BG Group.

Nog enkele horden

Vandaag werd bekend dat de overname mag doorgaan van de ACCC. Daarmee zijn nog niet alle horden voor het olieconcern genomen. Na de Europese Commissie, de Braziliaanse autoriteiten en de Australian Competition and Consumer Commission, zullen nog enkele andere organen hun goedkeuring moeten geven voor de deal. In Australië is dat nog een toezichthouder, namelijk de Foreign Investment Review Board. In China zal het ministerie van Handel zich nog buigen over de overname. Volgens voorzitter Ben van Beurden gaat alles echter volgens schema, en is de overname van de Britse gasproducent begin volgend jaar een feit.

Spannend

Het was nog even afwachten wat de ACCC zou oordelen. Het onderzoek naar wat de overname voor impact zou hebben op de markt en de concurrentiepositie van Shell werd enkele keren verlengd. Uiteindelijk mag de overname, waar ongeveer 60 miljard euro mee gemoeid is, nu dus doorgaan. Wat de olieproducent uiteindelijk voor BG Group zal betalen, is nog niet helemaal duidelijk. De transactie zal plaatsvinden in aandelen. De koersen van zowel de aandelen als de euro ten opzichte van andere valuta’s zullen bepalend zijn voor het exacte bedrag.

Verschuiving

Shell haalt met de overname van BG Group een grote gasproducent in huis. Hiermee kan de oliegigant zorgen voor wat meer differentiatie in het productaanbod. Dit zou kunnen duiden op een langetermijnvisie waarin de rol van olie kleiner wordt. Al langere tijd zorgt overproductie er bovendien voor, dat de olieprijs laag is en in sommige gevallen nauwelijks rendabel blijkt.

Beleggen in olie?

Begin vandaag nog met beleggen in olie. Maak een account aan bij anyoption, stort minimaal 200 euro en begin maak winst met binaire opties op olie! Lees hier meer over de nummer 1 broker van BinaireOptieHandelaar.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating