Binaire Opties Portal

Winst voor beurzen in Europa

Winst voor beurzen in Europa

Europese beleggers verwachten Griekse deal

Hoopvol gestemde beleggers deden de Europese beurzen vandaag stijgen. Het nieuws over een nieuw verzoek van Griekenland om de noodleningen te verlengen, gaf een positieve impuls aan het sentiment van de beurshandelaren. Zelfs in Athene werd een plus genoteerd van 1,1 procent.

De AEX klom 0,8 procent en sloot op 467,32 punten. De MidKap deed het ongeveer even goed, en mocht 0,7 procent erbij tellen. De graadmeter staat nu op 698,24 punten. In Frankfurt en Parijs zagen beleggers de beurskoersen tot 1 procent omhoog gaan. Londen bleef min of meer gelijk.

Notulen van Fed op komst

Griekenland was niet de enige reden voor beleggers om goed geluimd te zijn. Afwachtend blikten de handelaren vooruit op de uitkomst van de laatste vergadering van de Federal Reserve (Fed). De notulen van deze meeting worden vanavond omstreeks 8 uur (Nederlandse tijd) gepubliceerd. Ook Wall Street is in afwachting van deze notulen, waarin hopelijk meer duidelijkheid wordt geboden over wanneer de Fed een verhoging van de rente zal gaan laten plaatsvinden. Sinds de economische crisis in 2008 houden banken de rente historisch laag, om zo de economie alle ruimte te geven om aan te sterken. Nu de economie in de VS weer positieve tekenen vertoont, wordt een renteverhoging verwacht. Eerder werd echter al duidelijk, dat deze verhoging op zijn vroegst in april plaatsvindt.

Gaan Tsipras en consorten overstag?

Beleggers keken vandaag vooral naar Griekenland. Dat lijkt de noodkredieten te willen verlengen en dus op zoek te zijn naar een deal met de Europese trojka (de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds). Die trojka en de andere eurolanden zullen alleen akkoord gaan met verlenging als de Grieken onder de oude voorwaarden verder gaan. De Griekse premier Alexis Tsipras zei echter gisteren nog in een toespraak dat hij niet van plan is van zijn verkiezingsbeloften af te wijken. Die beloften staan haaks op wat de andere Europese belanghebbenden willen.

Meer over Griekenland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>