Binaire Opties Portal

Aandelen Shell

Aandelen Shell

Daling aandelen Shell ondanks slecht kwartaal beperkt

Shell publiceerde vandaag de cijfers over het derde kwartaal van dit jaar. Die cijfers liegen er niet om: een brutoverlies van omgerekend maar liefst 8,3 miljard dollar. Toch blijft de schade op de beurs beperkt.

Olieprijs

Verschillende oorzaken lagen ten grondslag aan het verlies dat Shell het afgelopen kwartaal te verduren kreeg. Uiteraard heeft de daling van de olieprijs een grote invloed uitgeoefend op dit resultaat. Toch zou bij de huidige prijs van ongeveer 60 dollar per vat het concern naar eigen zeggen kasneutraal kunnen zijn. Shell is niet de enige die kampt met de lage olieprijs, die pas komend jaar herstelt volgens analisten. Andere spelers op de oliemarkt, waaronder met name de producenten, hebben eveneens last van de prijs van het zwarte goedje.

Afschrijvingen

Mede door deze olieprijs moest Shell enkele investeringen terugdraaien. Zo werden 2 grote olieprojecten in Alaska en Canada stopgezet. De kosten werden niet meer gedekt door de baten uit deze boringen. Ook uit een project rond schaliegasvelden in de VS moest de stekker getrokken worden. Eerder kwam al naar buiten dat de olievelden in Nigeria verkocht werden.

Flinke daling

Tegenover het verlies van 9,1 miljard dollar (8,3 miljard euro) staat in hetzelfde kwartaal een jaar eerder een winst van 8,1 miljard dollar, 17,2 miljard dollar verschil. Kijken we naar de prestaties over de eerste 9 maanden van het jaar, dan is ten opzichte van 2014 de daling iets lager en blijft er zelfs iets aan de strijkstok hangen: ruim 2 miljard dollar in 2015 tegenover 14,8 miljard dollar het jaar ervoor. Een bijkomende reden voor de behoorlijke daling is overigens ook, dat Shell nu alvast afschrijft op eerder gecalculeerde opbrengsten.

Aandelen Shell

Op de beurs viel dit verlies minder zwaar dan verwacht. Beleggers beantwoordden het slechte nieuws met een – naar omstandigheden – lichte koersdaling. Aandelen Shell schommelden rond een verlies van 1 procent.

Binaire opties handelen op aandelen Shell?

Wie binaire opties wil handelen op aandelen Shell, doet er goed aan het nieuws te blijven volgen. Lees ook hier meer over binaire opties Shell. Je kunt deze binaire opties vinden bij Optie24.

Liever de concurrent?

Liever binaire opties handelen op aandelen van concurrenten van Shell? Je handelt nu binaire opties op aandelen van onder andere BP, Total, Chevron en ExxonMobil volautomatisch via de revolutionaire handelsrobot BinoroTrader. Lees hier meer over BinoroTrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>