Binaire Opties Portal

Nederland in de fout bij overname KLM

Nederland in de fout bij overname KLM

Staat kan niets doen bij verkoop KLM

De stroom negatieve berichten uit Europa lijkt maar geen einde te kennen. Ook ons eigen land doet een duit in het zakje als het gaat om flaters en financiële missers. Vandaag komt daar een nieuw hoofdstuk bij in de vorm van de prestigieuze luchtvaartmaatschappij KLM. Dankzij een blunder van de overheid kunnen we dit Nederlandse paradepaardje straks voorgoed kwijt zijn.

Terugkoop

Voor iedere econoom en rechtsgeleerde is regel 1 bij een overname: zorg dat je de eerste optie op terugkoop houdt. In het geval dat de nieuwe eigenaar besluit zijn deel van de hand te doen, mag je zo als eerste beslissen of je de aandelen weer terugkoopt. In het geval van KLM zou dat betekenen, dat je de zekerheid houdt op een (aanzienlijk) Nederlands belang in de luchtvaartmaatschappij. De Nederlandse staat heeft dit echter over het hoofd gezien, en riskeert nu iets weg te gooien dat onderdeel is van onze nationale trots.

Geen afspraken

Hoewel in de jaren tachtig de optie voor het terugkopen van aandelen nog wel in de overeenkomsten was opgenomen, heeft de regering van ons land dit na de fusie met Air France nagelaten opnieuw op te nemen. Tot deze alarmerende conclusie kwam De Volkskrant na het inzien van documenten over het bedrijf. De reden hiervoor is onduidelijk. Door de penibele positie van de luchtvaartmaatschappij is dit echter een belangrijk punt van zorg. De onderneming blijft rode cijfers schrijven. De Nederlandse overheid heeft sinds de fusie in 2003 nog maar 6 procent van KLM in handen (was 15 procent).

Ander nieuws

Eerder schreven we al over andere zorgwekkende berichten. Zo wordt de peperdure JSF dankzij de dollar nog duurder. Ook zagen we al alarmerende armoedecijfers in Europa. De EU-gekte dendert voort ondertussen, met exorbitante uitgaven voor nutteloze zaken. De vraag is hoe lang deze trend nog voortzet en of deze generatie in staat is het tij te keren voor de economie. De vraag voor beleggers is, wat dit nieuws gaat doen met binaire opties Air France-KLM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>