Binaire Opties Portal

Volkswagen failliet?

Volkswagen failliet?

Schandaal kan faillissement Volkswagen betekenen

Volkswagen houdt het (economische) nieuws nog steeds in zijn greep. Niet onterecht, want VW, een van de grootste merken ter wereld, zou failliet kunnen gaan door dit schandaal. Financieel directeur van het automerk Hans Dieter Pötsch zegt dat het bedrijf wel eens ten onder zou kunnen gaan aan dit schandaal.

Volkswagen waarschijnlijk niet failliet, maar…

Hoewel Volkswagen failliet zou kunnen gaan aan Dieselgate, verwacht de financiële topman dat het bedrijf het dieselschandaal wel te boven zal komen. Dat verteld Pötsch aan de Duitse krant Welt am Sonntag. Het concern kruipt diep door het stof. Afgetreden CEO Martin Winterkorn heeft al zijn excuses aangeboden en ook in de VS heeft de topman een diepe buiging gemaakt door te zeggen: “Wij hebben het volledig verkloot”. Dit weekend verscheen bovendien een paginagrote advertentie in de Duitse kranten waarin de fabrikant haar nederige excuses aanbood aan de consument. Ondanks dat de problemen Volkswagen ver overstijgen en ook vele andere merken genoemd worden, is het nog steeds ‘Das Auto’ dat in de schijnwerpers staat. Als Volkswagen failliet zou gaan, zou het niet ondenkbaar zijn dat anderen volgen.

Verkoopstop

Nadat onder andere de VS, Zwitserland, België en Nederland Volkswagen diesels in de ban hadden gedaan, is nu ook de levering in Australië aan banden gelegd. Daar wordt het merk bovendien onderzocht op verdenking van misleiding van consumenten. Nog steeds is er veel onduidelijkheid over welke exacte merken en types er bij het dieselschandaal betrokken zijn, en dat zit de organisaties niet lekker.

Andere ontwikkelingen

Eerder afgelopen weekend kreeg het Volkswagen-schandaal een nieuwe wending, toen ingenieurs uit de school klapten. In de krant Bild am Sonntag lieten de medewerkers weten al in 2008 de software in auto’s geïnstalleerd te hebben. Toen was namelijk al bekend dat de uitstootcijfers te hoog waren om door de emissietests te komen. Naast fabrikant Bosch wordt nu ook Continental aangewezen als toeleverancier van de software. Waar Bosch de handen direct in onschuld wist te wassen dankzij een brief uit 2007 met advies voor strikt intern gebruik, koos Continental ervoor betrokkenheid te ontkennen. Laatstgenoemde zegt geen bewijzen te hebben dat de software voor frauduleuze praktijken gebruikt zou worden.

Op de beurs

Voor de aandelen Volkswagen is dit geen goed nieuws. Ook vandaag kleuren de cijfers weer rood. Een dalende lijn houdt de prijs per aandeel onder de 92 cent. Wie binaire opties wil handelen op Volkswagen, kan terecht bij abcOptions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>